Norme și facilități pentru mass-media pe durata desfășurării Conferinței interparlamentare din 2 martie 2018

Pe durata desfășurării Conferinței interparlamentare ”Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente”, organizate de Parlamentul Republicii Moldova, la inițiativa președinților Legislativelor din Moldova, Georgia, Ucraina în parteneriat cu Atlantic Council, reprezentanții mass-media care vor reflecta evenimentul, care se va desfășura la Centrul de conferințe, Hotelul Radisson Blu (str. Mitropolit Varlaam, nr. 77) vor avea acces:

  • În baza legitimației de presă valabilă împreună cu un act de identitate valabil;
  • Intrarea și înregistrarea presei se face în intervalul 08.30-09.00, din strada Vlaicu Pârcălab;

Accesul jurnaliștilor este asigurat pe toată durata desfășurării evenimentului, în următoarele spații :

  • Spațiul special rezervat pentru presă în sala din sala de conferință (recomandat pentru cameramani și fotografi);
  • În sala de presă și press corner;

Atenție ! După înregistrare, toți jurnaliștii vor primi un ecuson, care, împreună cu legitimația de presă, vor fi purtate obligatoriu la vedere pe toată durata desfășurării evenimentului.

Locații

Sala de presă

  • acces între orele 08.30 – 17.00.
  • dosarul de presă va fi disponibil în sală.
  • conexiune WiFi dedicată.
  • mese, scaune

Transmisiunea live a evenimentului

A. VIA SATELLITE – FREE CLEAN FEED 
Satellite – Eutelsat 10A, 10 deg East Txp F01
Channel – 4,5 MHz
Service – ROU-040
Downlink frequency – 12,512.91 MHz POL.H
Parameters – DVB-S2 8QPSK 3.333 Ms/s FEC 3/4 (H.264)
Video standard – HD 1080i 16:9
Encryption –
Audio 1 – INTERNATIONAL SOUND – CLEAN FEED
Audio 2 – ROMANIAN
Audio 3 – ENGLISH
Audio 4 – RUSSIAN

B. Internet stream https://parl4sec.md/#stream

1. VIDEO PGM CLEAN FEED / AUDIO CLEAN FEED
2. VIDEO PGM CLEAN FEED / AUDIO ROMANIAN
3. VIDEO PGM CLEAN FEED / AUDIO ENGLISH
4. VIDEO PGM CLEAN FEED / AUDIO RUSSIAN

C. Canalul oficial de YouTube al Parlamentului Republicii Moldova (VIDEO CLEAN FEED / AUDIO CLEAN FEED)
https://www.youtube.com/channel/UCRfMRKU9POyEX5GYapAZJUw

Press-corner (în interiorul sălii de presă)

  • Este singurul loc autorizat unde vor putea fi realizate interviurile, declarațiile de presă, înregistrările video și audio. Recomandăm cu insistență utilizarea exclusiv a press-corenerului pentru toate interviurile și înregistrările audio-video planificate. Colegii noștri vă stau la dispoziție pentru facilitarea comunicării cu toți newsmakerii.

Zona de presă, sala de conferințe

  • Pentru confortul Dvs., în sala de conferințe va fi amenajată o zona de presă, pentru filmări video, foto și asistarea la lucrările Conferinței. Jurnaliștii nu vor părăsi perimetrul zonei de presă.

Informații utile

Imaginile VIDEO vor putea fi preluate de pe ftp-ul Parlamentului: ftp://videogw.parlament.md, user – video, password – video.

Imaginile FOTO vor putea fi preluate de pe contul de flickr al Parlamentului: https://www.flickr.com/photos/parliamentrm/albums/

Toate informațiile despre eveniment, din data de 20 februarie le găsiți pe Parl4Sec.md, parlament.md, paginile de Facebook și Twitter ale Parlamentului și ale Conferinței.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Youtube a Parlamentului, pe Parl4Sec.md, parlament.md, paginile de Facebook și Twitter ale Parlamentului și ale Conferinței.

Solicitările pentru interviuri se pot face din data de 24 februarie. Persoana de contact – Liliana Anghel tel. 060003121, mail press@parlament.md

Președinții de parlament din Republica Moldova, Georgia și Ucraina vor face declarații comune pentru presă. Ora va fi anunțată odată cu distribuirea agendei oficiale a evenimentului.

Logo-ul conferinței, informații despre participanți, poze, video, bannere veți putea descărca din media kit pe landing page-ul evenimentului Parl4Sec.md

Solicitările pentru interviuri, declarații în ziua evenimentului vor fi făcute prin intermediul angajaților Direcției generale comunicare și relații publice a Parlamentului. Persoane de contact :

Iuliana Bordeianu tel. 069074375

Liliana Anghel tel. 060003121

Elena Căpățină tel. 079454344

Victor Pruteanu tel. 068168851

Tatiana Cazacu tel.079252212

Vom fi bucuroși să facilităm aducerea persoanelor solicitate în press corner pentru interviuri, declarații sau reacții.  

Atenție ! Cu ocazia evenimentului, vor fi sporite măsurile de securitate, iar parcarea mașinilor pe str. Vl. Pârcălab, în raza Hotelului Radisson Blu va fi dificilă. Vă rugăm să vă asigurați că ajungeți în timp util la eveniment.
Pe motiv că circulația va fi anevoioasă în dimineața zilei de 2 martie, iar mai multe persoane protejate din diferite țări vor depunere flori, aducând un omagiu celor căzuți în conflictul armat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, vă recomandăm să programați echipele de filmare și munca reporterilor, luând în calcul orele de înregistrare anunțate pentru conferință (08.30-09.00), precum și eventualele ambuteiaje.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm la conferință!
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Vezi Versiunea PDF
2018-02-27T11:45:28+00:00