Întrevederea Președintelui Parlamentului cu toți șefii delegațiilor participante la Conferința interparlamentară de nivel înalt pentru securitate

Chișinău, 2 martie 2018Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu toți șefii delegațiilor participante la Conferința interparlamentară de nivel înalt  „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente”.

Andrian Candu a mulțumit colegilor din cele 11 Parlamente care au participat la Conferință pentru suportul anunțat pentru țara noastră. De asemenea, el a mulțumit omologilor săi din Georgia și Ucraina pentru decizia de a lansa o platformă comună de promovare a politicilor de securitate și apărare, precum și a reformelor care vin să transforme cele trei țări în state eligibile pentru aderare la Uniunea Europeană.

Amintim că astăzi, la Chișinău, Președinții Parlamentelor din Moldova, Georgia și Ucraina au anunțat că instituie o reuniune trilaterală în cadrul Parteneriatului Estic, inițiativă ce ne va face mai puternici în fața provocărilor actuale de securitate și în implementarea reformelor.

La Conferința organizată, în parteneriat cu Consiliul Atlantic la inițiativa președinților Parlamentelor Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei  au fost dezbătute probleme legate de securitatea informațională, energetică, apărare, precum și de creștere economică și stat de drept. Evenimentul a adunat circa 150 de oficiali și experți de nivel înalt, inclusiv speakeri de Legislative, europarlamentari, reprezentanți ai Congresului SUA, experți notorii internaționali și regionali.

  

Informații complete despre eveniment, participanți și vorbitori, precum și video al venimentului găsiți pe https://parl4sec.md/ro/ și paginile evenimentului de pe facebook și twitter.

 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Pentru mai multe informații contactați Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova: 022 – 820 – 508. Persoană de contact: Iuliana Bordeianu 069074375

• www.parlament.md 

• https://www.facebook.com/ParliamentRM 

• https://twitter.com/Parliament_RM 

• https://www.flickr.com/photos/parliamentrm/albums

• https://www.youtube.com/channel/UCRfMRKU9POyEX5GYapAZJUw

2018-03-02T17:18:33+00:00